Gyepkezelés

Gyepkezelés

Gyepkezelés

Gyepkezeléssel a meglévő telepített füfelületek minőségét javíthatjuk. A gyepkezelés két folymata a gyeplyukasztás és a gyepszellőztetés.

Gyeplyukasztás

A tömörödött, rossz talajszerkezettel rendelkező területeken elengedhetetlen a talaj lazítása. A lyukasztás során gyeplyukasztó géppel 6-8 cm mély henger alakú lyukakat ütünk a talajba. A lyukasztással keletkező talajhengereket a talaj felszínéről eltávolítjuk, és a megmaradó lékek helyét agyagos talaj esetén homokkal töltjük fel, így lazítva a talaj szerkezetén.

A gyeplyukasztást tavasszal, nyáron és ősszel is el lehet végezni. A munkafolyamat elvégzését követően biztosított lesz a könnyebb tápanyagfelvétel, vízfelvétel és a talaj szerkezete a növények számára sokkal kedvezőbb felépítésű lesz.

Gyeplyukasztás

Gyeplyukasztás

Gyepszellőztetés

A földfelszín feletti részen a csapadéktól, a hó nyomásától, a fűnyírás során ott maradt fűszálaktól, az elhalt gyökerek miatt kialakul a gyepfilc réteg. A füves terület igényszerű emberi használatba vétele tovább fokozhatja a felső földréteg tömörödését. Ez a felszín felett lévő vékony, összetömörödött réteg elzárja az oxigént a talajtól és nem engedi, hogy a nedvesség átjusson rajta. Az öntözővíz pangani kezd, a gyep elsárgul és a zöld fűfelületen gombabetegségek jelennek meg. 

A fentiek miatt elengedhetetlen a talajlazítás, a gyepszellőztetés.  A gyepszellőztetés elsődleges célja, hogy a talaj felső rétegét 2-4 cm mélységben meglazítsuk, ez által könnyebben és gyorsabban képes eljutni a fű gyökereihez a víz és a tápanyag. Az eljárás során a felszínen lévő gyep sűrűségét is ritkábbá teszi.

Tavasztól egészen az őszi időszakig évente legalább kétszer a gyepszellőztetést elsősorban a már besűrűsödött fűfelületeknél javasoljuk elvégezni .

A gyepszellőztetés lehetőséget ad a gombabetegségek elleni védekezésre, a jobb tápanyagfelszívódásra és arra, hogy a fű nagyobb mértékben bokrosodon és tömör felületet hozzon létre.

A mohás területeknél javasoljuk a gyepszellőztetést megelőzően egy-két héttel mohairtó gyeptrágyát kijuttatni, mivel így megkönnyítjük az elhalt moha eltávolítását.

Gyepszellőztetés

Gyepszellőztetés

title1

Hidrovetés árak

 • Az alap hidrovetést 120 - 800 Ft / m2 áron végezzük. Az ár a felhasznált fűmag keveréktől és a hidrovetéssel füvesítendő terület nagyságától függ.
 • Kiszállási díj Budapest közigazgatási területén belül a budai oldalra 10.000 Ft / alkalom, a pesti oldalra: 13.000 Ft / alkalom
 • Kiszállási díj Budapest területén (MO-ás gyűrűn) kívüli helyszín esetén az alapáron felül (MO-tól számított) + 125 Ft / km / személyautó, + 245 Ft / km / teherautó
 • Sportpályák, futballpályák, rekultivációs területek, autóutak és autópályák melletti területek hidrovetéssel történő füvesítése esetén egyedi ajánlatot adunk!
 • A megadott árak ÁFA-t nem tartalmazó, nettó összegek.
title2

Kerttervezés árak

 • 200 m2-ig 75.000 Ft
 • 200 m2-500 m2 között: 100.000 Ft
 • 500 m2 felett a helyszínbejárást követően egyedi ajánlatot adunk

A kiszállási költség alkalmanként, valamint a helyszinbejárás és konzultáció ára

 • Budapest közigazgatási területén belül: 30.000 Ft
 • Budapest közigazgatási területén kívül: 30.000 Ft, + 125 Ft / km
 • A megadott árak ÁFA-t nem tartalmazó, nettó összegek.
 • Amenyiben a Hidrovetés Kft-t bízza meg a terv alapján a kivitelezéssel, a tervezés díját beszámítjuk a végösszegbe.

Hidrovetés hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen újdonságaikról, akcióinkról. Feliratkozáshoz kérjük adja meg teljes nevét és e-mail címét!

Név
E-mail
Mennyi egy tucat?

A honlapon közölt árak változtatásának jogát előzetes értesítés nélkül fenntartjuk.
Minden ésszerű erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy a honlapunkon közölt információk naprakészek, a valóságnak megfelelőek és pontosak legyenek. Ennek ellenére az oldalainkon olvasható adatokban, információkban, árakban elírások előfordulhatnak. A magyar Forintban közölt árak – annak ellenére, hogy a honlapunk oldalai hozzáférhetőek bármely ország felhasználói számára – kizárólag Magyarország területén érvényesek.