Kerttervezés, kertépítés - gyepszőnyeg terítés

Kerttervezés, kertépítés - gyepszőnyeg terítés

Előre elkészített gyepszőnyeg terítése

A talajelőkészítés egyik fontos mozzanata a gyomtalanítás. A frissen elterített termőföld, vagy akár a meglévő talaj az átrotálást követő alapos beöntözése után kikelnek azok a gyomnövények amelyek addig a talajba beforgatva, a fénytől elzártan álltak. Ezek a magvak a rotálást követően felszínre kerülnek és a napfény hatására kikelnek. Sokszor teljesen, összefüggő felületet képezve az adott területen. A gyomok kikelését követően következik a terület totális gyomirtása, mely során a magról kelő kétszikű vagy egyszikű gyomokat eltávolíthatjuk a földből.

Fontos, hogy a gyepszőnyeg terítésre előkészített terület teljesen sima legyen. Amennyiben rögös, nem jól előkészített területre terítjük a gyepszőnyeget, úgy a friss és szabadon lévő apró gyökerek elszáradnak, mivel nem tudnak jól illeszkedni és rögzülni a talajhoz. A talaj és a gyepszőnyeg között keletkezik egy légrés, ami hamar átforrósodik. A réteg sem vizet, sem tápanyagot nem juttat el a felül lévő gyepszőnyeghez, így az kisárgul, kiég és elpusztul. A kezdeti időszakban nagyon vízigényes a gyepszőnyeg, mert a frissen felszedett már gyökeres gyepnek ismét be kell gyökereznie a talajba. A gyepszőnyeg bármilyen, jól előkészített, gyomtalanított teljesen egyenletes felszínű talajra kiteríthető. A kezdeti gyökeresedési időben fontos, hogy a fű állandóan nedves maradjon, ezért szükséges a gyakori, kis mennyiségű öntözővíz kijuttatása.

A füvesítési technológiák között a gyepszőnyeg terítés a leggyorsabb és a leglátványosabb megoldás.Hátránya, az hogy drága és az is, hogy árnyékos területek füvesítésére nem alkalmas, mivel a friss gyepszőnyeg nyílt, teljesen benapozott területet igényel.

Gyepszőnyeg

Előre elkészített gyepszőnyeg

title1

Hidrovetés árak

 • Az alap hidrovetést 120 - 800 Ft / m2 áron végezzük. Az ár a felhasznált fűmag keveréktől és a hidrovetéssel füvesítendő terület nagyságától függ.
 • Kiszállási díj Budapest közigazgatási területén belül a budai oldalra 10.000 Ft / alkalom, a pesti oldalra: 13.000 Ft / alkalom
 • Kiszállási díj Budapest területén (MO-ás gyűrűn) kívüli helyszín esetén az alapáron felül (MO-tól számított) + 125 Ft / km / személyautó, + 245 Ft / km / teherautó
 • Sportpályák, futballpályák, rekultivációs területek, autóutak és autópályák melletti területek hidrovetéssel történő füvesítése esetén egyedi ajánlatot adunk!
 • A megadott árak ÁFA-t nem tartalmazó, nettó összegek.
title2

Kerttervezés árak

 • 200 m2-ig 75.000 Ft
 • 200 m2-500 m2 között: 100.000 Ft
 • 500 m2 felett a helyszínbejárást követően egyedi ajánlatot adunk

A kiszállási költség alkalmanként, valamint a helyszinbejárás és konzultáció ára

 • Budapest közigazgatási területén belül: 30.000 Ft
 • Budapest közigazgatási területén kívül: 30.000 Ft, + 125 Ft / km
 • A megadott árak ÁFA-t nem tartalmazó, nettó összegek.
 • Amenyiben a Hidrovetés Kft-t bízza meg a terv alapján a kivitelezéssel, a tervezés díját beszámítjuk a végösszegbe.

Hidrovetés hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen újdonságaikról, akcióinkról. Feliratkozáshoz kérjük adja meg teljes nevét és e-mail címét!

Név
E-mail
Mennyi egy tucat?

A honlapon közölt árak változtatásának jogát előzetes értesítés nélkül fenntartjuk.
Minden ésszerű erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy a honlapunkon közölt információk naprakészek, a valóságnak megfelelőek és pontosak legyenek. Ennek ellenére az oldalainkon olvasható adatokban, információkban, árakban elírások előfordulhatnak. A magyar Forintban közölt árak – annak ellenére, hogy a honlapunk oldalai hozzáférhetőek bármely ország felhasználói számára – kizárólag Magyarország területén érvényesek.