Kerttervezés, kertépítés - gyepszőnyeg terítés

Kerttervezés, kertépítés - gyepszőnyeg terítés

Előre elkészített gyepszőnyeg terítése

A talajelőkészítés egyik fontos mozzanata a gyomtalanítás. A frissen elterített termőföld, vagy akár a meglévő talaj az átrotálást követő alapos beöntözése után kikelnek azok a gyomnövények amelyek addig a talajba beforgatva, a fénytől elzártan álltak. Ezek a magvak a rotálást követően felszínre kerülnek és a napfény hatására kikelnek. Sokszor teljesen, összefüggő felületet képezve az adott területen. A gyomok kikelését követően következik a terület totális gyomirtása, mely során a magról kelő kétszikű vagy egyszikű gyomokat eltávolíthatjuk a földből.

Fontos, hogy a gyepszőnyeg terítésre előkészített terület teljesen sima legyen. Amennyiben rögös, nem jól előkészített területre terítjük a gyepszőnyeget, úgy a friss és szabadon lévő apró gyökerek elszáradnak, mivel nem tudnak jól illeszkedni és rögzülni a talajhoz. A talaj és a gyepszőnyeg között keletkezik egy légrés, ami hamar átforrósodik. A réteg sem vizet, sem tápanyagot nem juttat el a felül lévő gyepszőnyeghez, így az kisárgul, kiég és elpusztul. A kezdeti időszakban nagyon vízigényes a gyepszőnyeg, mert a frissen felszedett már gyökeres gyepnek ismét be kell gyökereznie a talajba. A gyepszőnyeg bármilyen, jól előkészített, gyomtalanított teljesen egyenletes felszínű talajra kiteríthető. A kezdeti gyökeresedési időben fontos, hogy a fű állandóan nedves maradjon, ezért szükséges a gyakori, kis mennyiségű öntözővíz kijuttatása.

A füvesítési technológiák között a gyepszőnyeg terítés a leggyorsabb és a leglátványosabb megoldás.Hátránya, az hogy drága és az is, hogy árnyékos területek füvesítésére nem alkalmas, mivel a friss gyepszőnyeg nyílt, teljesen benapozott területet igényel.

Gyepszőnyeg

Előre elkészített gyepszőnyeg

Hidrovetés hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen újdonságaikról, akcióinkról. Feliratkozáshoz kérjük adja meg teljes nevét és e-mail címét!

Név
E-mail
Mennyi egy tucat?

A honlapon közölt árak változtatásának jogát előzetes értesítés nélkül fenntartjuk.
Minden ésszerű erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy a honlapunkon közölt információk naprakészek, a valóságnak megfelelőek és pontosak legyenek. Ennek ellenére az oldalainkon olvasható adatokban, információkban, árakban elírások előfordulhatnak. A magyar Forintban közölt árak – annak ellenére, hogy a honlapunk oldalai hozzáférhetőek bármely ország felhasználói számára – kizárólag Magyarország területén érvényesek.