Hidrovetés, füvesítés

Hidrovetés, füvesítés

Mi a hidrovetés, hogyan történik a füvesítés hidrovetéssel?

A hidrovetés egy gyors és környezetbarát füvesítési technológia. A hidrovetéssel történő gyepesítés folyamata egyesíti a füvesítéshez szükséges optimális feltételeket. A garantált minőség mellett ennek a technológiának köszönhetően a füvesítés ára jóval alacsonyabb, mint a gyepszőnyeg terítés. 100 nm2 gyepszőnyeg leterítés árából 500 nm2-t lehet hidrovetéssel füvesíteni. A hagyományos fűmagvetéshez képest sokkal jobb a fűmag kikelési aránya. A különböző méretű hidrovető gépeknek köszönhetően hatékonyan lehet füvet telepíteni a családi házas kertektől kezdve a golf-, és egyéb sportpályákon keresztül autópályák, főutak mentén, bányák helyreállítási területén át, egészen a rekultivációs területekig.

Hidrovetés

Hidrovetés magánkertben - előtte

Hidrovetés magánkertben - előtte

Hidrovetés magánkertben - utána

Hidrovetés magánkertben - utána

Hidrovetés magánkertben - előtte

Hidrovetés magánkertben - Piliscsaba

Hidrovetés magánkertben - előtte

Hidrovetés magánkertben - Piliscsaba

Technológia

A hidrovetés technológiája a következő: a gondos talaj- és magágyelőkészítést követően a hidrovetés során a fűmagot vízzel és a keverékhez hozzáadott különböző szerves, a magkelést segítő, a megtapadást biztosító összetevőkkel és hidromulccsal együtt locsoljuk ki a területre. A fűmag már a keverésre szolgáló víztartályban elkezdi felszívni a csírázáshoz elengedhetetlen vizet.

Ezzel az eljárással lehetőség nyílik a fűmag előáztatására is, ami akár napokkal meggyorsítja a csírázási folyamatot. Az előáztatással a fű gombabetegségei ellen csávázhatóvá válik a fűmag.

Összetevők

A hidrovetés sikerének alapkövetelménye a megfelelő, eredeti adalékanyagok használata. Sajnos az általunk Magyarországra behozott hidrovetési technológiát mára sokan sajátos értelmezéssel kezelik. A lemásolt és megfelelő eredményt nem hozó utánzatokban kihagyják az elengedhetetlen adalékanyagokat, vagy azokat más, olcsó, rosszabb minőségű anyagokkal próbálják helyettesíteni. A hidrovetés csak a megfelelően adagolt összetevőkkel hozza meg a kívánt eredményt. Az olcsóbb áron kínált és végül rosszabb minőségű, foltosan kikelt hidrovetett fű helyreállítási költsége nagyobb, mint az eredeti, a Hidrovetés Kft által garantált minőségű füvesítés.

A Hidrovetés Kft. által forgalmazott speciális hidromulcs a fű kinövése után a talajban szervesanyagként hasznosul. Az erózió és a szél elleni védelem is biztosított az erre a célra kifejlesztett, a hidrovetés keverékhez adagolt tapadássegítő összetevő segítségével. Ez a speciális anyag a fűmagot „leragasztja” a földfelületre. Ennek az összetevőnek a keverékhez adagolása javasolt meredek rézsűk, vagy olyan területek esetén, ahol a kimosódás lehetősége fennáll.

Eredmény

A füvesítendő területre egyenletesen kijutattott, hidrovetéssel vetett fűmag nem mozdul meg a kiszórást követően. A vízben jól oldódó, magas foszfortartalmú kombinált műtrágya segíti a gyors gyökérfejlődést. A hidrovetés keverékhez adagolhatók még un. kopolimerek, melyek a füvesített földfelület fokozatos kiszáradásával összhangban leadják a magukba zárt, saját tömegük sokszorosát meghaladó vízmennyiséget, ezzel biztosítva a föld nedvesen tartását, mely az első hét alatt kritikus a fű fejlődéséhez. A talaj pH értékét optimalizálhatjuk a keverékhez adott magas mésztartalmú készítményekkel. Meddő vagy kevés biokultúrával rendelkező talajoknál adagolhatóak speciális baktériumok és gombák, melyek a szervesanyagokat képesek felvehető formává alakítani a fű számára. Igénytől és termőhelyi adottságoktól függően bármilyen fűmag vagy fűmagkeverék használható.

A hidrovetés eredménye a fűmag keverék tulajdonságaitól és az évszaktól illetve az időjárástól függően 5-7 napon belül látható. A rendkívül magas csírázási aránynak és a felhasznált adalékanyagoknak köszönhetően a hidrovetés szinte bárhol alkalmazható. Fontos megemlíteni, hogy a talaj és a talaj-előkészítés minősége, valamint a megfelelő adalékanyagok használatai alapvetően befolyásolják a gyepesítés minőségét.

Előnyök

A hidrovetés előnye, hogy sokkal olcsóbb, mint a gyepszőnyeg terítés, gyorsabban kel a fűmag a hagyományos vetéshez képest. Csávázott és előáztatott fűmag kijuttatására is van lehetőség és a földfelületre kijuttatott keverék tartalmazza a fűmag kezdeti fejlődéséhez szükséges tápanyagokat. A keverék magában tartja a vizet, kevésbé hagyja kiszáradni a fűmagot körülvevő földet. A hidrovetésnél a mag nem mozdul el még akkor sem, ha a csírázás során naponta többször locsoljuk.

title1

A hidrovetés előnyei

  • Olcsóbb, mint a hagyományos gyepszőnyeg lerakása
  • Két héten belül szép, dús füves területet eredményez.
  • A fűmag meredek rézsűkön, de akár függőleges falon is megtapad, így az eső és az öntözés miatt nem sodródik el, így nem lesz foltos a terület.
  • A hidrovetés során a mulccsal együtt a gyors fűmag csírázáshoz szükséges minden adalékanyagot együtt juttatunk ki a füvesítendő területre. A mulcs megvédi a fűmagot a kiszáradástól is.
  • A hidrovetés környezetbarát, méregjel nélküli anyagokkal történik. Családi házak kertjeiben is alkalmazható füvesítési technológia, nincs hatással az emberekre vagy a háziállatokra.
title2

Miért a Hidrovetés Kft?

  • A hidrovetést Magyarországra mi hoztuk el, a legtöbb tapasztalattal mi rendelkezünk.
  • A hidrovetéshez és az előkészítő munkákhoz használt gépeink gépeink korszerűek, nagy hatásfokúak.
  • Az általunk használt hidrovetés technológia környezetbarát.
  • Az általunk a hidrovetéshez felhasznált minőségi anyagok ellenőrzött forrásból származnak, nem utánzottak, utángyártottak, "találékony" megoldással pótoltak
title3

Füvesítés

Minden esetben a megrendelő igényeihez igazítjuk ajánlatunkat!

Vállalunk

Hidrovetés hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen újdonságaikról, akcióinkról. Feliratkozáshoz kérjük adja meg teljes nevét és e-mail címét!

Név
E-mail
Mennyi egy tucat?

A honlapon közölt árak változtatásának jogát előzetes értesítés nélkül fenntartjuk.
Minden ésszerű erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy a honlapunkon közölt információk naprakészek, a valóságnak megfelelőek és pontosak legyenek. Ennek ellenére az oldalainkon olvasható adatokban, információkban, árakban elírások előfordulhatnak. A magyar Forintban közölt árak – annak ellenére, hogy a honlapunk oldalai hozzáférhetőek bármely ország felhasználói számára – kizárólag Magyarország területén érvényesek.