Hidrovetéshez használt anyagok

Hidrovetéshez használt anyagok

A hidrovetéshez felhasznált anyagok

A megfelelő minőségű hidrovetéshez elengedhetetlen a minőségi anyagok megfelelő arányú keverékének használata. A Hidrovetés Kft. minden szükséges összetevőt felhasznál a keverék előállításához. Az összetevők részben saját a üzemünkben készülnek, részben minőségi importból származnak. Sok utánzattal és utánzóval ellentétben a Hidrovetés Kft. mindig pontosan betartja a technológiai előírásokat és a keverékarányokat, melyeket sok, olcsóbb árat kínáló - és rosszabb minőséget nyújtó - garázsvállalkozó figyelmen kívül hagy.

Hidromulch

Hidromulch zsákban és kibontva

Stockosorb alapállapotban és vízfelvétel után egy órával

Stockosorb gél alapállapotban és vízfelvétel után egy órával

Mulcs granulátum

Hidromulch granulátum zsákban és kibontva

Mag

Igénytől függően szinte bármilyen fűmag vagy fűmagkeverék használható. A fűmag kiválasztásánál az alábbiakat kell figyelembevenni,

 • napos vagy árnyékos a füvesítendő terület,
 • milyen a talaj összetétele, minősége
 • a fű szárazságtűrő legyen,
 • milyen a talaj minősége,
 • milyenek a terepviszonyok,
 • mekkora a fűterület igénybevétele (gyerekek, állatok, sport),
 • intenzív vagy kevésbé intenzív gondozást tudunk biztosítani a kialakított gyepfelületnek.

A csírázás sebessége függ az időjárástól, az évszakoktól, a locsolás mennyiségétől - de általában 5-7 napon belül már látványos növekedés figyelhető meg. Díszkertekhez, legelőkhöz, sportpályákhoz, erózió elleni védekezésre, vagy vadvirág magvakkal színesített rétekhez különböző speciális keveréket állítunk össze a megrendelő igénye szerint.

Víz

Vetéskor a magot a vízzel együtt locsoljuk ki. A vízben előáztatott mag gyorsabban csírázik ki.

Starter műtrágya

A magas foszfortartalmú ún. „indítótrágya” (starter műtrágya) mely a gyökérnövekedést serkenti.

Mulcs

Papír és faalapú keverékből készül. A talajra öntözőcsővel kijuttatva a mulcs összefüggő, puha kérget alkot. Ez a réteg magába foglalja és védi a magot, megtartja a nedvességet, valamint visszatartja a gyomok fejlődését. A mulcs kezdettől fogva szép, egyenletes zöld színt biztosít a hidrovetett területen. Térburkolatra, járdára, útra, kerti járólapra, házfalra kerülve nem hagy foltot, lemosható vagy rövid időn belül magától eltűnik. A hidromulcs környezetbarát valamint a fű számára trágyaként is szolgál.

Egyéb adalékanyagok

 • erózió elleni anyagok, amelyek a meredek hegyoldalon még esős időben is megtartják és rögzítik a magot addig, amíg az ki nem fejlődik,
 • a talaj pH értékét változtatni képes, mészalapú anyagok,
 • a vízmennyiséget megtartó ún. kopolimerek, melyek folyamatosan adagolják a nedvességet. Használata akkor javasolt, amikor a rendszeres öntözés a fű kifejlődéséig nem oldható meg,
 • növekedésserkentő adalékok.

Hidrovetés hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen újdonságaikról, akcióinkról. Feliratkozáshoz kérjük adja meg teljes nevét és e-mail címét!

Név
E-mail
Mennyi egy tucat?

A honlapon közölt árak változtatásának jogát előzetes értesítés nélkül fenntartjuk.
Minden ésszerű erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy a honlapunkon közölt információk naprakészek, a valóságnak megfelelőek és pontosak legyenek. Ennek ellenére az oldalainkon olvasható adatokban, információkban, árakban elírások előfordulhatnak. A magyar Forintban közölt árak – annak ellenére, hogy a honlapunk oldalai hozzáférhetőek bármely ország felhasználói számára – kizárólag Magyarország területén érvényesek.