Kertfenntartás, kertápolás

Kertfenntartás, kertápolás

Kertfenntartási, kertápolási munkák

A zöldfelületek, magánkertek fenntartásának első teendői a tavaszi, az utolsó teendők az őszi időszakra esnek. Ilyenkor kell elvégezni a tavaszi metszéseket, a tavaszi lemosó permetezéseket, illetve a gyepfelújítási munkákat illetve az őszi záró munkákat.

A gyep hosszú távú magas minőségét akkor tudjuk biztosítani, ha tavasszal elvégezzük a gyepszellőztetést vagy gyeplyukasztást, illetve gondoskodunk a kétszikű gyomok irtásáról és a tápanyag utánpótlásról is. Ha a kertünk talaja betömörödött vagy agyagos, a talaj szerkezetén változtazni kell. A tavaszi időszak a legmegmegfelelőbb a talaj lyuggatására és a homok kijuttatására is.

A gyeplazítás után a vékony komposztréteg kiszórása és az ezt követő fű felülvetés tartozhat még az elvégzendő tavaszi munkák közé. A gyep lazításnak a fő célja, hogy a gyep alján, a földfeszínen képződő növényi filcréteg eltávolításra kerüljön. Ez a réteg káros a gyepnek. Ebben a vékony, elhalt növényi részeket tartalmazó rétegben gombabetegségek jelennek meg, ez a réteg gátolja a víz felszívódását is és a gyep összképét is rontja.

A kétszikű gyomok tavaszi irtása szintén elengedhetetlen. Ha halogatjuk a gyomírtást, a gyomok olyan mértékben elszaporodhatnak, hogy elnyomják a füvet. A fűben a gyomok miatt keletkezett foltokat később sokkal nehezebb eltüntetni.

Fontos a tavaszi tápanyagutánpótlás során a magas nitrogéntartalmú, hosszú hatású műtrágyák kijuttatása. Tápanyagutánpótlási mód lehet az alginit vagy szőlőtörköly kijuttatása is, mellyel talaj tápanyag tartalmát szintén növelhetjük.

A tápanyagfelszívódásához elengedhetetlen a víz jelenléte, ami a műtrágyában vagy a szerves trágyában lévő elemeket oldott állapotba hozza. A területre kijuttatandó víz mennyiségének meghatározásában nagy szerepe van a hőmérsékletnek, a talaj típusának illetve a terület kitettségének. Magas hőmérséklet esetén nagyobb mennyiségű víz kijuttatása indokolt, mert ekkor hamarabb párolog el a víz és vastagabb talajréteget kell átnedvesítenie. A talajtípus figyelembevételekor agyagos talaj esetén kevesebb víz szükséges, mivel az agyagos talaj vízmegkötő képessége nagyon nagy, inkább a túlöntözést kell elkerülni, illetve azt, hogy pangó víz jelenjen meg a gyep alatt. A kitettség tekintetében a benapozottság illetve az árnyékos területek kerülnek megkülönböztetésre. A kitettségnek megfelelően kell csökkenteni vagy növelni a kijuttatandó víz mennyiségét is.

Gyepszellőztetés

Gyepszellőztetés

Gyeplyukasztás

Gyeplyukasztás

title1

A hidrovetés előnyei

  • Olcsóbb, mint a hagyományos gyepszőnyeg lerakása
  • Két héten belül szép, dús füves területet eredményez.
  • A fűmag meredek rézsűkön, de akár függőleges falon is megtapad, így az eső és az öntözés miatt nem sodródik el, így nem lesz foltos a terület.
  • A hidrovetés során a mulccsal együtt a gyors fűmag csírázáshoz szükséges minden adalékanyagot együtt juttatunk ki a füvesítendő területre. A mulcs megvédi a fűmagot a kiszáradástól is.
  • A hidrovetés környezetbarát, méregjel nélküli anyagokkal történik. Családi házak kertjeiben is alkalmazható füvesítési technológia, nincs hatással az emberekre vagy a háziállatokra.
title2

Miért a Hidrovetés Kft?

  • A hidrovetést Magyarországra mi hoztuk el, a legtöbb tapasztalattal mi rendelkezünk.
  • A hidrovetéshez és az előkészítő munkákhoz használt gépeink gépeink korszerűek, nagy hatásfokúak.
  • Az általunk használt hidrovetés technológia környezetbarát.
  • Az általunk a hidrovetéshez felhasznált minőségi anyagok ellenőrzött forrásból származnak, nem utánzottak, utángyártottak, "találékony" megoldással pótoltak
title3

Füvesítés

Minden esetben a megrendelő igényeihez igazítjuk ajánlatunkat!

Vállalunk

Hidrovetés hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen újdonságaikról, akcióinkról. Feliratkozáshoz kérjük adja meg teljes nevét és e-mail címét!

Név
E-mail
Mennyi egy tucat?

A honlapon közölt árak változtatásának jogát előzetes értesítés nélkül fenntartjuk.
Minden ésszerű erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy a honlapunkon közölt információk naprakészek, a valóságnak megfelelőek és pontosak legyenek. Ennek ellenére az oldalainkon olvasható adatokban, információkban, árakban elírások előfordulhatnak. A magyar Forintban közölt árak – annak ellenére, hogy a honlapunk oldalai hozzáférhetőek bármely ország felhasználói számára – kizárólag Magyarország területén érvényesek.