Kerttervezés, kertépítés - kerti öntözőrendszerek tervezése, kialakítása: árak

Kerttervezés, kertépítés - kerti öntözőrendszerek tervezése, kialakítása: árak

Öntözőrendszerek kialakítása

Az öntözőrendszer előnyei

Nyugodt szívvel magára hagyhatja kertjét, ha az esőérzékelővel ellátott öntözőrendszer a beállított vízmennyiséget juttatja ki a fűfelületre.

A kerti öntözőrendszer nagy előnye, hogy éjszaka is működtethető, amikor a növények vízfelszívása sokkal jobb hatásfokú és a nap melege nem égeti meg a növényeket a vízcseppek helyén.

Az éjszakai vagy kora hajnali öntözés egészséges mikroklímát biztosít a növényeknek. Összefoglalva, az öntötőrendszerrel megvalósítása hosszútávon szép, ápolt és erőteljes növekedést biztosít a gyepnek és az egyéb növényeinek a kertben.

Az öntözőrendszer készítésének folyamata

Nagykovácsi futballpálya öntözőrendszer árokásás

Nagykovácsi futballpálya öntözőrendszer árokásás

Mágnesszelep telepítése az öntözőrendszerhez

Mágnesszelep telepítése az öntözőrendszerhez

Öntözőrendszer terv

Öntözőrendszer terv

Helyszínbejárás

Meglévő kertek és újonnan kialakításra kerülő kertek öntözőrendszerének tervezését és kivitelezését vállaljuk. Az öntözőrendszerről AutoCad programban megrajzolt öntözési tervrajz és tételes anyaglista kiírás készül.

Terület vízhozamának, vízigényének felmérése

A területen lévő vízhozam és vízigény felmérése – ennek fontossága, hogy hány zónára bontsuk a kertet öntözéskor.

A terület környezeti tényezőinek felmérése. Ennek során felmérjük a növények vízigényét és a talajviszonyokat. Befolyásolja a kiszórt víz mennyiségét az is, hogy árnyékos vagy napsütötte terület kerül öntözésre, illetve figyelmebe vesszük az uralkodó széljárást is a kijuttatott vízcseppek elszóródása miatt.

Meglévő vagy új kültérburkolatok elhelyezkedésének felmérése

A tervezés során figyelembe vesszük a meglévő vagy új burkolatok elhelyezkedését. A tervek készítésénél arra törekszünk, hogy a térburkolatokat ne érje az öntözővíz, viszont jusson el minden olyan területre ahol a víz hasznosan beivódik a talajba és a tápanyagokat oldott állapotban felvehetővé teszi a növények és a gyep számára.

Az új telepítésű öntözőrendszert a már meglévő növényzethez készítjük, illetve új terület kialakításakor a gyepesítés előtt a növények beültetését követően alakítjuk ki.

Hidrovetés hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen újdonságaikról, akcióinkról. Feliratkozáshoz kérjük adja meg teljes nevét és e-mail címét!

Név
E-mail
Mennyi egy tucat?

A honlapon közölt árak változtatásának jogát előzetes értesítés nélkül fenntartjuk.
Minden ésszerű erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy a honlapunkon közölt információk naprakészek, a valóságnak megfelelőek és pontosak legyenek. Ennek ellenére az oldalainkon olvasható adatokban, információkban, árakban elírások előfordulhatnak. A magyar Forintban közölt árak – annak ellenére, hogy a honlapunk oldalai hozzáférhetőek bármely ország felhasználói számára – kizárólag Magyarország területén érvényesek.