Kerttervezés, kertépítés - tervezés menete

Kerttervezés, kertépítés - tervezés menete

A kerttervezés menete

Felmérés

Első lépésként Önnel együtt bejárjuk a területet. A bejárás során meghallgatjuk a Megrendelő igényeit és felmérjük a kert már meglévő adottságait, tulajdonságait. A terv kialakításánál figyelembe vesszük a kialakítandó kerti burkolatok és bútorok elhelyezését valamint azt, hogy a kert megadott részeit milyen célra szeretné a Megrendelő felhasználni. Az igény szerint kialakítandó gyermekjátszótér, a pihenésre szolgáltó árnyasabb terület vagy a társas összejövetelek helyéül szolgáltó kerti sütögetőhely elhelyezkedését ugyanúgy a terv részeként kezeljük, mint a terepmunkát, a lejtős területek feltöltését vagy bemetszését.

Tervezés további szempontjai

Az Ön igényei után a környezeti szempontokat is figyelembe kell venni, a terület benapozottságát a talaj minőségét, a terület időjárás általi kitettségét és ezeknek megfelelően kell kiválasztani a növényeket.

Kertterv

Számítógéppel készített kertterv

Növénykiültetési kertterv

Növénykiültetési kertterv

Öntözőrendszer terv

Öntözőrendszer terv

Kertterv elkészítése

A főbb irányelvek megbeszélése után tervezőprogrammal elkészítjük az Ön kertjét, ami mellé csatolunk egy tételes növénylistát. A listában szerepel a terven megjelölt összes növény, illetve azok mennyiségük és ültetéskori méreteik is. A tervet léptékhelyesen, méretarányosan készítjük. Amennyiben burkolatok kialakítására is sor kerül, úgy a burkolatok részletrajzait és metszeteit is átadjuk az Ön részére.

Új építésű ház esetén a használatbavételi engedélyhez szükséges kiviteli tervdokumentációt a zöldfelületi mutatóval, ha szükséges, fapótlási jegyzőkönyvvel együtt bocsájtjuk rendelkezésére.

A főbb növényekről fotókat, hangulatképeket mellékelünk.

Ha Ön építi meg saját kertjét és csak egy professzionális kivitelű kerttervre van szüksége, szakembereink azt is elkészítik az Ön számára.

Költségvetés elkészítése

A kertterv elkészítését követően a tervről lemért adatok alapján összeállítjuk a kert kivitelezéséhez szükséges műszaki tartalmat. A költségvetésben a tételes anyag és munkadíj kigyűjtést is feltüntetjük. Külön tételként szerepel a füvesítéshez szükséges föld és fűmennyiség, a lombos fák és cserjék mennyisége, a talajtakaró növények és virágzó évelők mennyisége is. A kertterv számítógépes programmal készül és mindaddig módosítható, ameddig a terv már 100%-ban megfelel az Ön elképzeléseinek.

Kivitelezés

A közösen egyeztetett időpontban elkezdjük kertjének kialakítását.
A kialakítás ütemezése nagyban függ az elvégezendő munkanemektől és munkafolyamatoktól. Egy átlagos kert esetében a következő lépések követik egymást:

 • Terület megtisztítása és a meglévő gyep nyesése
 • Friss termőföld terítése. Amennyiben szükséges akkor homokos és komposzttal átkevert termőföldet terítünk.
 • Burkolatok kialakítása (burkolati tükör kiszedése, kikerülő anyag konténerbe rakása) gumiburkolat, térkőburkolat, gyöngykavics vagy mosott coulé burkolat illetve az öntözőrendszernek szükséges akna megépítése. Az akna építése akkor szükséges, ha a beöntözendő területen a szükségesnél kisebb a az öntözővíz nyomása
 • Növényültetés (kezdve a fákkal, majd a szoliter cserjékkel. Ezt követik a talajtakaró és virágzó évelő növények kiültetése
 • Öntözőrendszer kialakítása. A növénykiültetés üteméhez igazodva a talajba süllyesztett öntözőhálózat csöveinek leásása, majd a szórófejek telepítése történik meg.
 • Világítástechnikai munkák elvégzése. A kerti világításhoz szükséges vezetékrendszer és kapcsolóelemek kihelyezése
 • Gyepesítés. Amennyiben a gyepszőnyeg terítése nagyobb bekerülési összeget jelent, és a hagyományos fűmag kiszórás nem hozna kellő eredményt a terület adottságai miatt, akkor a füvesítést hidrovetés technológiával végezzük el.
 • A megtisztított kültéri burkolati felületekkel és kiépített és beüzemelt automata öntözőrendszerrel eggyütt a beültetett növényekkel kialakított kert átadása Önnek.

Számunkra a legfontosabb az, hogy Ön elégedett legyen az általunk megtervezett és kialakított kerttel.

title1

Hidrovetés árak

 • Az alap hidrovetést 120 - 800 Ft / m2 áron végezzük. Az ár a felhasznált fűmag keveréktől és a hidrovetéssel füvesítendő terület nagyságától függ.
 • Kiszállási díj Budapest közigazgatási területén belül a budai oldalra 10.000 Ft / alkalom, a pesti oldalra: 13.000 Ft / alkalom
 • Kiszállási díj Budapest területén (MO-ás gyűrűn) kívüli helyszín esetén az alapáron felül (MO-tól számított) + 125 Ft / km / személyautó, + 245 Ft / km / teherautó
 • Sportpályák, futballpályák, rekultivációs területek, autóutak és autópályák melletti területek hidrovetéssel történő füvesítése esetén egyedi ajánlatot adunk!
 • A megadott árak ÁFA-t nem tartalmazó, nettó összegek.
title2

Kerttervezés árak

 • 200 m2-ig 75.000 Ft
 • 200 m2-500 m2 között: 100.000 Ft
 • 500 m2 felett a helyszínbejárást követően egyedi ajánlatot adunk

A kiszállási költség alkalmanként, valamint a helyszinbejárás és konzultáció ára

 • Budapest közigazgatási területén belül: 30.000 Ft
 • Budapest közigazgatási területén kívül: 30.000 Ft, + 125 Ft / km
 • A megadott árak ÁFA-t nem tartalmazó, nettó összegek.
 • Amenyiben a Hidrovetés Kft-t bízza meg a terv alapján a kivitelezéssel, a tervezés díját beszámítjuk a végösszegbe.

Hidrovetés hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen újdonságaikról, akcióinkról. Feliratkozáshoz kérjük adja meg teljes nevét és e-mail címét!

Név
E-mail
Mennyi egy tucat?

A honlapon közölt árak változtatásának jogát előzetes értesítés nélkül fenntartjuk.
Minden ésszerű erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy a honlapunkon közölt információk naprakészek, a valóságnak megfelelőek és pontosak legyenek. Ennek ellenére az oldalainkon olvasható adatokban, információkban, árakban elírások előfordulhatnak. A magyar Forintban közölt árak – annak ellenére, hogy a honlapunk oldalai hozzáférhetőek bármely ország felhasználói számára – kizárólag Magyarország területén érvényesek.