Kertépítőknek

Kertépítőknek szóló ajánlatunk

Alvállalkozói megbízás esetén, (igény szerint) a kert tulajdonosok felé nem saját cégünként jelenünk meg, hanem az Önök cégét képviseljük és bizalmas információként tekintjük a kivitelezési megállapodásunkat.

Az alábbi pár sorban megtalálhatóak a Hidrovetés Kft. főbb tevékenységei, gépparkunk és azok a kivitelezési munkák, amelyeket alvállalkozóként végzünk.

Alvállalkozóként a Hidrovetés Kft. fő profilja a magágyelőkészítés, hidrovetés és kerttervezés.

A Hidrovetés Kft. professzionális gépparkja biztosítja, hogy kisebb élőerő ráfordításával és a nagyobb gépi kapacitással hatékonyabb, a füvesítés alapfeltételeként szükséges elsőosztályú minőségű morzsalékos magágy készüljön el. A Hidrovetés Kft. Magyarországra elsőként hozta be az Egyesült Államokban eltejedt hidrovetés technológiát, amit nagy szakmai tapasztalattal és jóminőségű alapanyagokkal felhasználva alvállalkozóként is végezzük.

Kertterveinket képzett kertészmérnökünk készíti számítógépes program segítségével, amelyben a növénykiültetési tervként méretarányos rajzot készít, valamint elkészíti a burkolat kialakításokat és metszeteket a szükséges csomópontokról is.

Az általunk alvállalkozói tevékenységi körben végzett munkákat garanciával vállaljuk legyen szó részmunkákról, vagy teljes kivitelezési feladatról.

Hidrovető rendszerek

Teljes hidrovető rendszereket kínálunk. Megegyezés szerint a helyszínre szállítjuk és kívánság szerint bemutatjuk a hidrovetés helyes módszerét a tőlünk gépet bérlőinknek.

Felülszórás (Ecolawn topdresser)

Az önjáró Ecolawn felülszóró (topdresser), egy ideális és sokoldalú adagoló felülszóráshoz, komposzt és szerves agyag terítéséhez is a már meglévő gyepre. Az Ecolawn felülszórót (topdresser) gyakran használják a maximális csírázás elérésére, frissen vetett területeken. Sokoldalúsága megmutatkozik abban is, hogy nemcsak trágyát, de granulátumot, meszet és homokot is tud teríteni.

A 2010 Ecolawn Felülszórót (topdresser), már 1994-ben kifejlesztették. A több funkciójú önjáró berendezés, a kertépítő és kertápoló szakemberek és a kertészeti szolgáltatások céljait hivatott szolgálni. Alvállalkozóként vállaljuk focipályák, ipari területek gyepesítésére szánt nagyobb felületek felülszórási munkáit (komposzt, homok, termőföld, mész, alginit, granulátumok kijuttatása).

A negyed köbméteres tartályban lévő anyagot pár másodperc alatt képesek vagyunk kijuttatni a területre. Ezzel a géppel gyorsabb és precízebb munkát vagyunk képesek végezni, mint más a hagyományos módszerekkel. A kézi erővel kisebb adagokban talicskával juttatott anyag nem lesz annyira homogén és egyenletes eloszlású sem.

Gyeplyukasztás (Bluebird aerator)

Magyarországon amit szellőztetésnek neveznek az valójában „erőgereblyézés” . Az általunk javasolt lyukasztási munka során az elszáradt fű nem kerül kitépésre, hanem gépünk újnyi lyukakat lékel ki a földből. Ez azért fontos, mert a kötött talajoknál nem jut levegőhöz a gyökérzóna és fű befullad. Ha csak a lyukasztás mellett döntünk és nem hordunk rá plusz szerves anyagot, akkor is felfrissíthetjük a gyepünket. Így az altalaj levegőhöz jut. Ez az egyedüli lehetőség arra, hogy gyökérzónán belül pótoljuk a hiányzó alkotóelemeket a meglévő termőföldben. Ezzel a többszöri beavatkozással (tavasz , ősz) rotálás nélkül juttatható a gyökérzónába a kívánt hiányzó összetevők. (homok, komposzt, alginit, mész, szerves trágya)

Kultivátor (Bertollini)

2 kerekes traktor, 19 LE, amihez különböző adapter kapcsolható, magágyelőkészítőtől a fűnyíró adapterig. Nagy teljesítménye miatt megbízhatóan működik.

Forgó eke (Earthtools)

A kötött földben is jól haladni képes gép, mely belekeveri a homokot a meglévő agyagos, köves földbe, így biztosítja az altalajhoz a víz átfolyását. A forgó eke használata után hosszú távon megelőzhető lesz az adott területen a fű gombásodása és mohásodása.

Rotálási munkák

Miután a forgó ekével a füvesítendő területet előkészítettük, ezt követően a rotakapával át tudjuk „turmixolni” a talajt. A rotakapán lévő 6 db kés 80 cm szélességben és 4 mélységfokozatban állítható. A 600 vagy 900 fordulatszám/perc sebességen működő gép a homokbekeverés munkafolyamatát végzi, amely során összekeveri az eredeti termőföldet egy új alkotóelemmel, pl. humusszal, komposzttal, homokkal, alginittel.

Magágyelőkészítés (R2 Rinaldi stone burier)

1-15 cm mélységre beállítható működésű gép, mely feldolgozza és eltemeti a köveket és a fűmaradványokat is. A gyomirtott területeken az elszáradt növényi részek eltávolítása nélkül egyöntetű porhanyós, morzsalékos szerkezetű talajt hagy maga mögött. A gép 115 kg tömegű és 20 db pengéjével 87 cm szélességben boronálja le a talajt. Első osztályú magágyat alakít ki a fűvetéshez vagy gyepszőnyegezéshez.

A gép nagyobb súlyának köszönhetően jobban tömöríti a korábban felrotált területeket. Használatának több előnye van, kevesebb a füvesítés ezen szakaszának élőmunka igénye amit a terület megtisztításásra kell fordítani, kevesebb a zöldhulladék és a kő amit el kell szállítani, mert mindezeket a gép a talaj réteg alsó szintjébe préseli a működése során. Így kihagyható az a hosszú időt igénybe vevő munkafolyamat is, amikor gereblyével rendezzük el a füvesítendő területet. Az így megmunkált föld minősége vetekszik a rostált első osztályú minőségű termőfölddel. Csökkenthető a kivitelezés költsége, mivel a kevésbé megmunkált földből is gyorsan kapunk magas minőségben átmunkált területet.

Készséggel állunk rendelkezésedre! Kérj árajánlatot!