Magágy előkészítés

Ha sok éven keresztül szeretnél a kertedben gyönyörködni, akkor nagyon fontos a megfelelő talajminőség és a profi magágyelőkészítés. Egyedülálló gépparkunkkal a kerted talajműveléséhez szükséges munkákat is elvégezzük.

Általában egy kertész csak eredési garanciát vállal egy vetésre. Amikor rossz minőségű, agyagos a talaj, akkor a legegyszerűbb megoldás “lekapni” a felső 5 cm réteget és hozatni új “termőföldet” helyette. Az új földben kinő a gyep és így le is van tudva a garancia.

Viszont sokan nem tudják, hogy az egészséges fű 20 cm-nél is mélyebbre gyökerezik tavasszal és ősszel - amennyiben a talajviszonyok ideálisak. Nyáron viszont, amikor hibernál (28 fok fölött), a felére csökken a gyökér mélysége. Vagyis, ha pl. tavasszal csak 10 cm mélyen gyökerezett, akkor az a 10 cm nyáron 5 cm-re csökken. Ilyenkor keletkeznek a problémák, mint például száraz nedvesség (amikor locsoljuk, de a gyökér kevesebb vizet képes felvenni, mint amennyit a levél elpárologtat). Ilyenkor még inkább támadnak a gombabetegségek és beindul a gyökérrothadás.

Egy szó mint száz, ha sok éven keresztül szeretnél a kertedben gyönyörködni, akkor nagyon fontos a megfelelő talajminőség és a profi magágyelőkészítés. Nem elegendő 5 cm termőföld a fűnek!

Mindenkivel átbeszéljük a saját kertjével kapcsolatos tudnivalókat, és a megbeszéltek alapján készítjük el az árajánlatot.

Galéria

Készséggel állunk rendelkezésedre! Kérj árajánlatot!