Téli vetés

Télen a fű nem nő, ezért ilyenkor nem is szokták vetni. Ha mégis télre esnének egy területfejlesztési projekt munkálatai, akkor célszerű hidrovetéssel tél alá vetést választani. Mi még télen is vetünk!

Gyakran fordul elő, hogy egy területfejlesztési projekt nincs szinkronizálva a fűvetési szezonnal. Hagyományos vetési módszerekkel nehezen lehet a téli szezonban is vetni. Mire az időjárás megfelelő lenne az elvetett mag számára, addigra a csapadék biztosan kimossa a hagyományos módszerekkel vetett magokat a földből.

Megoldás:

A hidrovetéssel a mag rögzítődik a talajra a téli vetés során, és majd csak akkor kezd el csírázni, amikor már az időjárás megfelelő a számára. Ez a megoldás rendkívül költséghatékony, mivel az előkészített területre hidrovetett fűmag téltől tavaszig helyben marad, kevésbé hat rá a téli csapadék lemosó ereje, így nem kell tavasszal újra előkészíteni a területet egy újabb vetéshez.

Előnyök:

  • lehetséges hideg időben, „tél alá vetéssel” is végezni a füvesítést
  • a mag odaragad a talajhoz, és tavasszal, amikor elolvadt már a hó, elkezd csírázni
  • külön magkeveréket használunk, ami csak melegebb időben kezd csírázni, ezzel is biztosítva, hogy a téli fagy nem pusztítja el a korán kikelt füvet

Készséggel állunk rendelkezésedre! Kérj árajánlatot!