A kerttervezés menete

Felmérés

Első lépésként Önnel együtt bejárjuk a területet. A bejárás során meghallgatjuk a Megrendelő igényeit és felmérjük a kert már meglévő adottságait, tulajdonságait. A terv kialakításánál figyelembe vesszük a kialakítandó kerti burkolatok és bútorok elhelyezését valamint azt, hogy a kert megadott részeit milyen célra szeretné a Megrendelő felhasználni.

Az igény szerint kialakítandó gyermekjátszótér, a pihenésre szolgáltó árnyasabb terület vagy a társas összejövetelek helyéül szolgáltó kerti sütögetőhely elhelyezkedését ugyanúgy a terv részeként kezeljük, mint a terepmunkát, a lejtős területek feltöltését vagy bemetszését.

Tervezés további szempontjai

Az Ön igényei után a környezeti szempontokat is figyelembe kell venni, a terület benapozottságát a talaj minőségét, a terület időjárás általi kitettségét és ezeknek megfelelően kell kiválasztani a növényeket.

Kertterv elkészítése

A főbb irányelvek megbeszélése után tervezőprogrammal elkészítjük az Ön kertjét, ami mellé csatolunk egy tételes növénylistát. A listában szerepel a terven megjelölt összes növény, illetve azok mennyiségük és ültetéskori méreteik is. A tervet léptékhelyesen, méretarányosan készítjük. Amennyiben burkolatok kialakítására is sor kerül, úgy a burkolatok részletrajzait és metszeteit is átadjuk az Ön részére.

Új építésű ház esetén a használatbavételi engedélyhez szükséges kiviteli tervdokumentációt a zöldfelületi mutatóval, ha szükséges, fapótlási jegyzőkönyvvel együtt bocsájtjuk rendelkezésére.

A főbb növényekről fotókat, hangulatképeket mellékelünk.

Ha Ön építi meg saját kertjét és csak egy professzionális kivitelű kerttervre van szüksége, szakembereink azt is elkészítik az Ön számára.

Költségvetés elkészítése

A kertterv elkészítését követően a tervről lemért adatok alapján összeállítjuk a kert kivitelezéséhez szükséges műszaki tartalmat. A költségvetésben a tételes anyag és munkadíj kigyűjtést is feltüntetjük. Külön tételként szerepel a füvesítéshez szükséges föld és fűmennyiség, a lombos fák és cserjék mennyisége, a talajtakaró növények és virágzó évelők mennyisége is. A kertterv számítógépes programmal készül és mindaddig módosítható, ameddig a terv már 100%-ban megfelel az Ön elképzeléseinek.

Kivitelezés

A közösen egyeztetett időpontban elkezdjük kertjének kialakítását. A kialakítás ütemezése nagyban függ az elvégezendő munkanemektől és munkafolyamatoktól. Egy átlagos kert esetében a következő lépések követik egymást:

  • Terület megtisztítása és a meglévő gyep nyesése
  • Friss termőföld terítése. Amennyiben szükséges akkor homokos és komposzttal átkevert termőföldet terítünk.
  • Burkolatok kialakítása (burkolati tükör kiszedése, kikerülő anyag konténerbe rakása) gumiburkolat, térkőburkolat, gyöngykavics vagy mosott coulé burkolat illetve az öntözőrendszernek szükséges akna megépítése. Az akna építése akkor szükséges, ha a beöntözendő területen a szükségesnél kisebb a az öntözővíz nyomása
  • Növényültetés (kezdve a fákkal, majd a szoliter cserjékkel. Ezt követik a talajtakaró és virágzó évelő növények kiültetése
  • Öntözőrendszer kialakítása. A növénykiültetés üteméhez igazodva a talajba süllyesztett öntözőhálózat csöveinek leásása, majd a szórófejek telepítése történik meg.
  • Világítástechnikai munkák elvégzése. A kerti világításhoz szükséges vezetékrendszer és kapcsolóelemek kihelyezése
  • Gyepesítés. Amennyiben a gyepszőnyeg terítése nagyobb bekerülési összeget jelent, és a hagyományos fűmag kiszórás nem hozna kellő eredményt a terület adottságai miatt, akkor a füvesítést hidrovetés technológiával végezzük el.
  • A megtisztított kültéri burkolati felületekkel és kiépített és beüzemelt automata öntözőrendszerrel eggyütt a beültetett növényekkel kialakított kert átadása Önnek.

Számunkra a legfontosabb az, hogy Ön elégedett legyen az általunk megtervezett és kialakított kerttel.

Készséggel állunk rendelkezésedre! Kérj árajánlatot!