Gyakori kérdések

Hasznos tudnivalók. Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, melyeket ügyfeleink tesznek fel nekünk.
 • Mi a hidrovetés előnye?

  1. Gyepszőnyeg minőségű pázsit, annak egy-ötöd áráért, három-négy hét alatt!

  2. A vízzel, cellulózmulccsal, és rögzítővel összekevert mag gyors csírázásnak indul, amint a földbe kerül. Hamarabb kapunk így szép, zöld gyepet, mintha szárazon, illetve kézzel vetnénk.

  3. A mag helyben marad; se locsolás, se esővíz nem mossa ki. Egyenletesen kel (nem kell utánvetni.)

  4. Bármilyen magkeveréket lehet választani igény szerint (akár vadvirággal is). A gyepszőnyegnél ez nem lehetséges.

  5. A gyepszőnyeggel ellentétben a mag garantáltan gyökeret ereszt, mert érintkezik a földdel.

  6. Egyszeri beavatkozással tudunk javítani a talaj bioszféráján, mert be tudunk keverni hasznos élőgombát, baktériumot, gyökérerősítőt, trágyát, vízmegtartó gélt, humuszsavat, és más szükséges adalékot.

 • Mire lesz szükségetek a munka során?

  Vízre. Kb. 1 m3 víz/300 m2 területre. Slagot viszünk, a ház előtt megállunk, ahol bekeverjük az összetevőket, amihez a helyszínen víz is kell. Száz méteres vetőslagunkkal általában minden vetendő területet elérünk kintről is.

 • Hogyan kell előkészíteni a területet a hidrovetéshez?

  Hosszútávon nem csak a vetési technológia a fontos. Minden talaj más. A megfelelő talajelőkészítés (talajszerkezet, szervesanyag-tartalom) a legfontosabb része a füvesítésnek! Bárki meg tudja piszkálni a föld felszínét, elvetni a magot, ami aztán ideiglenesen ki is zöldül. És ezzel le is van tudva a garancia. Ha azonban végleges megoldást szeretnénk a zöld gyepre, akkor feltétlenül élj az ingyenes tanácsadás lehetőségével, amely során kertre szabottan adunk részletes megoldást. Röviden válaszolva, a hidrovetés ugyanolyan talajelőkészítést igányel, mint a gyepszőnyeg, vagy a szárazvetés (gyomirtás – ha szükséges, talajrotálás, egyengetés, hengerezés).

 • Mikor, mennyit, hogyan öntözzek?

  Minden kert más. A vetett magfajtától, a talaj minőségétől, az időjárástól, az évszaktól, a napos órák számától, és még sok más tényezőtől függ, hogy mikor, mennyit, hogyan locsoljunk. Mi minden kerttulajdonos számára egy személyre szabott, ingyenes öntözési tanácsadást nyújtunk. Fontos! Soha ne öntözzük este a kész pázsitot! A legalkalmasabb időpont erre a hajnali órák.

 • Milyen magkeveréket lehet választani?

  Bármilyet! Nem mindig a legdrágább fű a legmegfelelőbb az adott kertbe. Egyes fajtákat például kétnaponta kell nyírni. Mások hajlamosak a gombabetegségekre, ezért külön törődést igényelnek (permetezés). Van, amelyik vízigényes, és van olyan is, ami szárazságtűrő, vagy taposástűrő. Van díszfűféle, amit csak nézni lehet, de nyüstölni nem, és van, ami szépen nő árnyékban is. Ezért fontos, hogy a kertfelmérés során együtt válasszuk ki az igényeidnek megfelelő fajtát.

 • Milyen maggal dolgoztok?

  Mindig elsőosztályú maggal dolgozunk, de igény szerint (pl. egyes ipari/rézsűs/kaszáló területek esetében) választható másféle is. Mi sokkal jobb minőségű és fajtájú fümag választékot kínálunk, mint a barkácsáruházak, vagy gazdaboltok.

 • Milyen a legjobb talaj a hidrovetéshez?

  Általában minden fű jobban szereti a magas humusztartalmú, laza szerkezetű talajokat. Egy-harmad agyag, egy-harmad nagy szemcséjű homok, és egy-harmad szervesanyag (humusz) adja a legjobb talajminőséget, magtól függően.

 • A kertem gyomos. Kell gyomírtanom, mielőtt jöttök?

  A hidrovetéssel együtt a már földben fekvő gyommagok is ki tudnak nőni a fűvel együtt. Ezért rotálás előtt érdemes gyomírtani. De ha biztosra szeretnél menni, akkor frissen hozott földnél, vagy bármilyen előkészített talaj esetében érdemes naponta öntözni egy hónapon keresztül a földet, és a kikelt gyomot egy hónap után teljes gyomírtóval lepermetezni. És majd csak ezután jöjjön a hidrovetés. A frissen vetett füvet csak vetéstől számított 3 hónap múlva szabad szelektíven gyomírtani!

 • Hogyan marad szép, dús a gyepem miután elvetitek?

  Mi minden vetést követően részletes tanácsadást nyújtunk a gyep ápolásának és fenntartásának mikéntjéről.

 • Mennyibe kerül a hidrovetés?

  A hidrovetés díját négyzetméterben mérjük, plusz a kiszállási díj. Kis területek esetében nagyobb a selejtanyag és az időráfordítás, ezért négy árképzést használunk. Mindenképpen javasoljuk a csomagajánlatunkat, ami a döntéshozatalotokat is megkönnyíti.

 • Adtok garanciát a munkátokra?

  Megfelelő időszakban, megfelelő talajelőkészítéssel történt vetés esetében csírázási garanciát vállalunk. Fontos! A fű ÉLŐLÉNY! Garancát vállalunk a munkánkra, amennyiben az általunk átadott tájékoztatás szerint történik a fenntartás.

Készséggel állunk rendelkezésedre! Kérj árajánlatot!