Kerttervezés - kertépítés

A harmonikus és rendezett kert rendszerint a gondos tervezésnek és szakszerű kivitelezésnek köszönhetően jön létre. Az ilyen kert az évek múlásával ismegtartja az elrendezés főbb elveit és formáit. A magánházak körüli kertrészeknek több szempontnak is meg kell felelniük.

Egyszerre kell biztosítania egy újabb életteret a család számára, ugyanakkor a játékhoz, a baráti összejövetelekhez, vagy a meghitt pihenéshez is lehetőséget kell adnia. A Hidrovetés Kft a kerttervezés során mindig betartja a következő alapszabályokat:

  • legyenek a kertben magasabb pontok, bokorfák vagy törzses fák
  • legyenek alacsonyabb pontok, azaz talajtakarók és alacsony növésű évelők illetve
  • az év minden szakában legyen egy-két olyan terület, ahol virágzó évelő növények teszik hangulatosabbá a kertet.

A tervek készítése során minden esetben figyelembe vesszük a speciális igényeket, mint a kerti játszószerek elhelyezése, a játszószerek körüli gumiburkolat rakása, a félig árnyas területek kialakítása.

A kerttervezés másik fontos mozzanata a kültérburkolatok, kerti utak kiosztása, azok íveinek és méreteinek meghatározása. Nagy hangsúlyt fektetünk a tervezés során a felhasználandó anyagok meghatározása, a térkövek, a faanyagok vagy a természetes kövek színvilágának megjelölésére.

Tervezéskor minden esetben a megrendelő igényeihez igazodva készítjük el a kerttervet úgy, hogy mindemellett figyelembe vesszük az elengedhetetlen szakmai szempontokat is.

A Hidrovetés Kft az alábbiak szerint készíti el kerttervezési munkáit:

  • Méretarányos kertterv növénykiültetési tervvel és burkolati kiosztások tervével. (A növények mennyisége és a növények neve minden esetben fel van tüntetve a terven, a burkolt területek nagyságával együtt.
  • Burkolati metszet (amennyiben szükség van rá)
  • Részletrajzok (a fontosabb területek felnagyításával készül)
  • Növénylista (növények faj és fajta meghatározása növénycsoportokra bontva a kiültetési mennyiség és telepítéskori méret feltüntetésével)
  • Főbb növényekről készült színes fotók (szerkesztve)
  • A kert kivitelezéséről szóló tételes árajánlat (anyag, munkadíj megbontásban, jól átláthatóan az esetleges módosítások követése miatt)

Amennyiben szükséges a fapótlási kötelezettség, illetve zöldfelületi mutató számítása is szükséges, úgy azt is beillesztjük a dokumentációba.

Készséggel állunk rendelkezésedre! Kérj árajánlatot!