Őszi kertápolási munkák

A Hidrovetés Kft. az alábbi őszi kerti munkákat végzi megbízás alapján:

  • Csökkentett vízmennyiség kiszórásának beállítása a meglévő kerti automata öntözőrendszeren. A fagyok beállta előtt az öntözőrendszer leállítása és teljes víztelenítése.
  • Az esetleges mohásodás megszüntetése, illetve megelőzése.
  • Őszi lemosó permetezés. Eltávolítjuk a kártevők és kórokozók olyan képleteit, amelyekkel átvészelnék a téli időszakot és tavasszal kikelve károsítanák a friss hajtásokat.
  • Téli időszakra felkészítő, magas káliumtartalmú műtrágya kijuttatása.

Gépparkunkkal a következő munkák elvégzését is vállaljuk:

  • Homokolás és lyukasztás kötött, beállt, régen átmozgatott talaj esetén. Ezt a folyamatot egy speciális lyuggató géppel végezzük. A fűfelület kezelése során 3 - 6 cm mély lyukakat vágunk a meglévő gyepfelszínbe, a földet átlazítjuk, a gyökérzetet levegőztetjük. Az átlyuggatott területre kiszórt komposzt, homok vagy műtrágya hatékonyabban fog bekerülni a talaj felső rétegébe.
  • Kétszikű gyomok vegyszeres gyomirtása.
  • Komposzt kijuttatása egyenetesen, gépi szórással
  • A meglévő, foltos, hibás fűfelület felülvetése hidrovetés technológiával.

A következő őszi kerti munkálatok elvégzését kiskert tulajdonosoknak és hobbikertészeknek egyaránt javasoljuk:

Méregjelzés nélküli, egészségre veszélytelen Mikrobion baktérium kiszórása granulátum vagy permetlé formájában a gyepre. A Mikrobion granulátum kijuttatása előtt tilos egyéb baktericid és fungicid szerek használata.

Szerves trágya kijuttatása. Nem javasoljuk a marhatrágyát, mert a trágyában lévő gyommagvak a területre juttatva, táptalajt találva tavasszal kicsíráznak. A szerves marhatrágya helyett javasoljuk a szőlőtörköly és a magas hőfokon kezelt szerves trágya keverékét, amellyel gyommag-mentes tápanyag utánpótlást biztosíthatunk.

A Hidrovetés Kft. garantált minőségű, törkölyös, hőkezelt trágyakeveréket forgalmaz. Kérjük, hívja értékesítő kollegánkat a +36 20 951-9698 telefonszámon vagy küldjön üzenetet a botos@hidrovetes.hu címre!

A homokolás és lyukasztás különösen javasolt olyan fűfelületeinek kezelésére, ahol a felső 5-15 cm földréteg alatt nem vízelvezető építési törmelék, agyagos föld, sitt található. A nem kellő hatásfokú vízelvezetés miatt a fűfelület tavaszra bemohásodik, foltosan kikopik.

Amennyiben az előző tüneketet tapasztalja, kérjük hívja a Hidrovetés Kft-t és kérje egyedi ajánlatunkat mohás, kikopott fűfelület helyreállításához! Telefon: +36 20 951-9698.

Készséggel állunk rendelkezésedre! Kérj árajánlatot!